Mijn levensloop en filosofie - Happy Womens Club

Mijn levensloop en filosofie

Amsterdam, 3 hoog achter was ruim 65 jaar geleden de plek waar ik geboren ben. Mijn ouders woonden toen op kamers bij mijn Engelse Oma in huis.

Daar begon mijn levenservaring, mijn kleuterschooltijd, vanuit de ramen op 3 hoog bekeek ik de wereld. Als een vogeltje, van boven af, afgewisseld met het leren lopen tussen de auto’s en de trams in Amsterdam Zuid. Mijn ouders waren heel modern en hadden vrienden die kunstenaars of vrije ondernemers waren. Cultuur en literatuur werd me met de paplepel ingegoten.
Boeken, kunst, kerken, steden, talen en reizen door Europa. 

Open oog voor schoonheid

Ik bleek zelf ook graag met kleurtjes te spelen en eindeloos te kunnen genieten van moderne kunst en dit ook zelf te willen maken. Maar ook fotografie was mijn passie vanaf het moment dat ik het oude Kodak boxje uit de erfenis van mijn andere Oma kreeg in 1962. Mijn vader was journalist en fotograaf, dus dat hielp. 

Sindsdien maak ik bijna non-stop foto’s. Dag in dag uit zie ik wel iets wat mijn aandacht trekt; een mooie lichtval op de bomen, wolkenpartijen, op de bloemen in de vaas, de poezen die weer zo aanbiddelijk liggen te kijken. 

Dit kijken naar de schoonheid in het dagelijkse leven geeft mij ook het bewustzijn van dankbaarheid voor zoveel kleine en grote zaken. Daarom kan ik iedere dag genieten, zelfs al stormt of giet het buiten. Al die fraaie wolkenformaties waarbij je weg kunt dromen.

Zinvol leven.

Tegelijkertijd besef ik dan de nietigheid van ons leven in dit universum. En ook de betrekkelijkheid van alles.

Dit lijkt een tegenstelling en dat is ook zo.
Maar zelfs al is mijn persoontje op deze wereld een klein schepseltje in het geheel,
toch wil ik mijn leven lang iets kunnen betekenen. Ik wil van jongs af aan al mijn omgeving inspireren, motiveren en helpen om het beste uit het leven te halen.

Door anderen, wellicht jij die dit nu leest, blij en gelukkig te maken, word ik zelf gelukkig.
Het is een eindeloze en leuke wisselwerking.

Ik vind het heerlijk om te vertellen waar ik blij van wordt, te kunnen schilderen wat mijn fantasie mij ingeeft, te vertellen waarom ik dingen mooi vind, en mijn levens ervaring delen zodat jij daar wijzer van wordt.

Mijn interesses zijn zó breed en ik heb heel veel zaken ge- en bestudeerd, uitgevoerd, als ondernemer gestart:  van kunst, fotografie, internet marketing, schilderen, inlijsten, glasfusen, lesgeven, holistisch healing, mediteren en energy medicine en neuroscience
tot het bouwen van mijn eigen websites. En golfen.

Ik vind het allemaal boeiend, uitdagend en vooral heel erg leuk.

Wisselwerking en afwisseling.

Ik leef het leven en pak van alles aan, hoewel dat soms wel wat veel is…..dat besef ik ook.

Ik stel niks uit tot morgen, want je weet niet of er een morgen zal zijn of komen. Ook de rotklussen. Daar begin ik meestal maar mee, want dat hebben we dan tenminste gehad.
En je kunt dan ook tevreden zijn over jezelf.
Dit geeft de feel-good hormonen af in je lichaam, waardoor je veel sterker in je leven staat en kunt genieten van de volgende etappe van de dag.

Niemands leven is alleen gevuld met plezier. We krijgen allemaal ons deel ellende, verdriet en pijn. Het is de kunst om daar mee om te gaan en voor jezelf een balans te kunnen creëren om je leven toch leuk te houden.

Slachtoffer of regisseur.

We ontkomen er ook niet aan dat we stommiteiten begaan. Dat is een onderdeel van ons leven en de lessen die we blijkbaar moeten leren. Want alleen jij zelf kunt ervaren hoe het leven met je om gaat.
Hoeveel kan je zelf bepalen of hoeveel laat je gebeuren?

Ervaar je het als slachtoffer of ben jij toch de regisseur van jouw eigen leven? En hoe ga je met die ervaringen om? Heb je er wat van geleerd en opgestoken?
Of val je binnenkort weer in dezelfde kuil?

Heb je last van je verleden? Ben je bang voor de toekomst?

Wat houd je bezig en wat bepaalt jouw leven nu?

Ben je blij of verdrietig? Gelukkig of eenzaam? Of van alles een beetje?
Dat laatste is de meest normale situatie volgens mij.

 

Mocht je al een steviger plan in gedachten hebben voor je toekomst, dan raad ik je aan om te denken aan mijn coaching programma van 3 maanden waarin ik je een heel gestructureerd programma aanreik.  Lees alles over dit programma in mijn Blueprint Stappenplan.
Lees meer hier

GDPR Consent

Edit your consent settings or view privacy policy.

Privacy policy
Scroll naar top