Ben je een narcist als je van jezelf houdt? - Happy Womens Club

Ben je een narcist als je van jezelf houdt?

Is van jezelf houden narcistisch?
Ben je een narcist of egoïst als je van jezelf houdt?

Vind jij het eng om te zeggen dat je van jezelf houdt?

En is het slecht als je jezelf op de eerste plaats zet?

4 x Nee.

Als je van jezelf houdt, wil dat helemaal niks zeggen over de mate dat jij van andere mensen houdt, van je gezin, je ouders, je eigen kinderen, je vrienden. Je mag van iedereen houden.

Maar in ieder geval erken je jezelf als waardevol mens. En ook dat jij ook liefde en respect hoort te ontvangen van anderen maar vooral van jezelf.

Het is belangrijk dat je blij en tevreden bent met jezelf.

En het is natuurlijk helemaal te gek als je veel mensen kent die van je houden en ook om je geven en dat laten merken. Want als je jezelf respecteert en weet waarom, ben je ook beter in staat om de schoonheid en waarden van de ander te zien. Dus er is niks egocentrisch of egoïstisch aan “self-love”.

Als je dagelijks voor het slapen gaat, nog even je gedachten laat gaan over datgene wat je hebt gedaan en wat je hebt gerealiseerd die dag, dan ga je als een tevreden mens slapen. De ene dag zal het meer of beter zijn dan de andere dag, maar het wordt ook bijna een sport om jezelf uit te dagen leuke succesjes op te kunnen schrijven voor het slapengaan.

Ja: opschrijven.
Dat is belangrijk, want alles wat je met de hand en pen schrijft blijft veel beter in je hoofd zitten. En dat is weer goed voor je hersenfuncties; zelfs aan het einde van de dag. Het houdt je scherp en het maakt je ook gezonder. Aan het einde van de dag al schrijvend, kan je dan ook meer dankbaarheid voelen.
Het brengt je in een positieve mindset waardoor je eventuele negatieve gedachten over jezelf wegdrukt.

 

Wees trots op jezelf.

Ook als je maar weinig indrukwekkends hebt gedaan de achterliggende dag. Toch ga je zo meer van het leven houden. En wat nog leuker is: omdat je blij kunt zijn met jezelf, heb je een positieve uitstraling op de wereld om je heen.

Mensen houden van opgewekte, blije mensen.

Heb je nog twijfels of jou dit gaat lukken? Ik zal je helpen:

 

Zorg goed voor jezelf door 1 of 2 avonden per week lekker vroeg naar bed te gaan en naar een fijn muziek programma te luisteren. Geen TV, want dat geschitter van al die bewegende beelden en schreeuwende reclames voor je ogen is heel slecht voor de rust in je hoofd en je ogen moeten juist kunnen relaxen.

Maak een MP3 lijstje van je favoriete nummers en/ of mediatie muziekjes. En laat je lijf helemaal ontspannen onder je dekbed. Je bouwt zo aan je gezondheid.

Koken als nieuwe hobby.

Ga je verdiepen in lekker gezond eten met pure producten in plaats van kant en klaar producten, waarvan je niet echt weet hoeveel slechte stoffen er in zitten. Maak er een hobby van om te koken zodat je kunt genieten van je maaltijd en ook je gezin positieve opmerkingen gaan maken over je kookkunst. Koken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Tegelijkertijd is het heel relaxing om te spelen met lekkere producten.

Of ga wandelen met je ( “onzichtbare “)  hond en beweeg bewust, dus mindful, je benen, voel je voeten, let op je ademhaling en blaas alle opgebouwde stress uit je lichaam.

 

 

Reflectie momenten.

Ga in het weekend eens na wat je grote of kleine succesjes je hebt geboekt de afgelopen week. Bijvoorbeeld: toch een gesprek aangegaan met die collega die je in de weg zit of voor de voeten loopt. Of de kinderen heel rustig kunnen uitleggen wat jij wilt dat ze doen, zonder boos uit je slof te schieten. Lekker kalm gebleven.

Je zult ontdekken dat je directe omgeving meer respect voor je krijgt op deze manier.
Er komen nog meer effecten bij als je lekker in je velletje zit.

Je loopt anders. Ja echt waar. Je loopt lekker rechtop met een lichte tred, je hebt een tevreden gezichtsuitdrukking en je straalt je “Happiness”  uit. Je Aura straalt. En dat is heel mooi!

Veel plezier met het houden van jezelf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GDPR Consent

Edit your consent settings or view privacy policy.

Privacy policy
Scroll naar top